Om Horseinsight

Velkommen til Horseinsight! (Obs Siden er under opdatering)
Mit navn er Tabita Svane Espensen og jeg er indehaver af HorseInsight som tilbyder hovtrimning, træning af heste og rideundervisning samt  træning af din rytterkrop.

 

∗∗∗

 

Lidt om mit liv med hestene:
Gennem de sidste 25 år har stort set alt handlet om heste, heste i mine drømme både når jeg sover og dagdrømmer, heste i hverdagen, ja heste heste heste.
Jeg startede som 7 årig med en shetlandspony – siden er der kommet mange andre heste ind i mit liv, som har haft en vigtig betydning i forhold til den rytter jeg er i dag. I dag har jeg en fantastisk Welsh Cob blanding, Aslan, som har været med mig de sidste 10 år.

 

 

 

Vejen til den rytter jeg er i dag,  har været fuld af bump og frustrationer inden jeg fandt ud af, hvad det var jeg brændte for. Egentlig kan man sige, at der hvor jeg har det bedst med hestene er i harmoni, hvor jeg kan have det sjovt og mærke hestenes villighed til at arbejde, hvor jeg bibeholder min nysgerrighed og er åben over for at lytte til hestens forslag og kommunikation.

Igennem min ryttertid har jeg gået på traditionelle rideskoler og fået privatundervisning. De første mange år var det helt almindelig “konkurrence-dressur”. Jeg fandt aldrig glæden ved undervisningen, som jeg synes var for hård både for mig og hestene. Jeg fik ondt i ryggen, jeg brød mig ikke om den hårde tone der var mellem underviser og elever, og ville ikke slå hestene med pisken for at få dem til at gå.

Jeg begyndte at søge nye veje; tog en uddannelse som hesteejer-instruktør hvor jeg lærte om indlæringspsykologi og klikkertræning på Etologisk Institut, begyndte at interessere mig for akademisk ridekunst, og tog en uddannelse i telepati med dyr hos Ditte Young. Jeg tog i praktik på Skolen for akademisk ridekunst med min nuværende hest Aslan, og opdagede hvordan de kropslige skavanker- jeg ellers havde haft efter et ridt- smuldrede. Både Aslan og jeg løsnede op fysisk og mentalt.

 

∗∗∗

 

Mit primære fokuserer indenfor ridning er nu klassisk dressur- uden at være fastlåst af en bestemt retning- og blander det med horsemanship, spring og en god tur i skoven, da jeg mener, at heste og ryttere har brug for varieret træning, for at vedligeholde en sund krop og positivt sind.

Siden da har jeg opsøgt viden indenfor andre grene af klassisk dressur og prøvet forskellig undervisning, og jeg synes, at jeg kan mærke, at flere og flere får øjnene op for denne lette tilgang til ridningen og omgangen med hestene. En tilgang som skal gavne hest og rytter på et fundamentalt plan; at opbygge en stærk, fleksibel og balanceret hestekrop og et sundt og veltilpas sind.

 

 

 

Jeg har desuden en særlig interesse i hovpleje. Har hesten ondt i den base den står på, altså hovene, så sætter spændingerne sig i kroppen, og det bliver en del svære at opnår en let og harmonisk ridning.
Den sidste uddannelse jeg har taget er derfor hovtrimmeruddannelsen hos Barehoof Strategy.

 

∗∗∗

 

Én ting er hestekroppen, en anden er rytterkroppen og samspillet imellem, hvilket er en af mine store interesser. Igennem mine teenageår havde jeg en meget skæv ryg. Dette gjorde bestemt ikke ridningen nemmere! Gennem træning og behandling blev jeg rettet op, og jeg husker hvilken utrolig lettelse det var at ride min hest efter den første behandling. Pludselig mærkede jeg detaljer i min hests bevægelser, jeg aldrig havde lagt mærke til før!
Derfor er jeg gået i gang med at undervise andre i træning af kroppen, samt vejledning i korrekt brug af kroppen i dagligdagen. Jeg er uddannet ergoterapeut og fitnessinstruktør og har særlig interesse i mindfulness, og håber at jeg kan hjælpe dig videre med din og din hests fysiske og mentale velvære.

 

 

 

 

På denne hjemmesiden kan du læse om hovtrimning, rideundervisning/heste i træning, og træning af din rytterkrop. I bloggen lægger jeg forskellige indslag ind om min udvikling og de heste og ryttere jeg hjælper.

Velkommen til HorseInsight!