Hovtrimming

Hovtrimning:
Jeg er eksamineret hovtrimmer fra Barehoof Strategy og kører på Sjælland.
Jeg videreuddanner mig løbende i limskoning og hovrehabilitering hos Daisy Bicking – Intergrative hoof school i USA.

De bedst balancerede hove opnås med et trim interval på 4-6 uger. På denne måde holdes der styr på ubalancer som fx sygdomme, skævt slid, vinger m.m. Som kunde hos mig ser jeg gerne, at du går op i hestens hove, og ser sunde hove som en vigtig del af hestens helse.

 

∗∗∗

 

Er du og din hest klar til at prøve barfodslivet?
– Så vil det være en ære at hjælpe jer i gang!
Det er altid tilfredsstillende at hjælpe heste til at leve så naturligt som muligt, at tage skoene af en hest, og se den bygge stærke hove, er derfor en af mine favoritopgaver! Vi lægger en plan sammen for hvordan din hest bedst klare overgangen fra sko- til barfodshest.
Det er ikke alle heste der kan gå uden sko med det samme, det kan være din hest fx. har tynde såler eller er i rehabilitering. Derfor har jeg uddannet mig i limskoning. Med limskoningen kan overgangen fra jernsko til barfods gøres lettere. Nogle heste har stor gavn af denne langsomme tilvænning, særligt hvis hovvæggen er ødelagt af søm. Jeg samarbejder gerne med smede og dyrlæger for at finde vejen frem for din hest.

 

Kan din konkurrence hest gå uden sko?
Flere og flere heste på konkurrenceniveau trænes uden sko, med boots eller limsko. Kontakt mig for en uforpligtende samtale.

 

∗∗∗

 

Den første gang jeg møder din hest.
Jeg tager billedet af hovene, og starter hestens “journal”. Vi snakker desuden om omgivelser og betingelser for at opnå de bedste barfodshove. Du er velkommen til at kontakte mig for at høre om din hest med sko allerede nu kan forberedes til et liv som barfodshest.

Jeg har særlig erfaring med:
  • Overgangen fra skohest til barfodshest.
  • Behandling af sygdomme som seedy toe, white line disease og shelly foot.
  • Vedligeholdelse af hovene med regelmæssig trimning.
  • Limskoning.

 

∗∗∗

Arbejdsmiljø:
Jeg ser gerne at hesten står klar uden mudder på ben og hove, når jeg ankommer . Jeg medbringer altid pandelampe, men et godt lys i stalden er selvfølgelig det bedste. Et rimeligt plant gulv giver de bedste arbejdsbetingelser, og gør det lettere for mig at se hestens ben- og hovstilling.
Har hesten ikke lært at løfte ben, sparker den eller trækker benene til sig hele tiden, bruges tiden primært på træning i at stå pænt. Dette vil altså blive prioriteret fremfor at lave en perfekt trim. Dette er grundet min sikkerhed, og hvis hesten kan dette fremover, så bliver trimningen også bedre. 

 

Følg gerne med i bloggen, hvor jeg jævnligt skriver indlæg om hovtrimning.

Perimeter load/bæring på hovvæggen = en naturlige hestesko 🙂